Un 93,5% dels vendrellencs autòctons no ha tingut mai un conflicte directe amb immigrants

Es presenta la primera onada de dades de l’Observatori per la Convivència amb la voluntat d’oferir una perspectiva realista de la població

El VendrellLa regidoria de Convivència i Civisme de l’Ajuntament del Vendrell ha presentat els primers resultats obtinguts per l’Observatori per la Convivència, un ens municipal destinat a l’anàlisi de la percepció social i a promoure el debat i la creació d’idees per a dissenyar el futur de la població. Una de les qüestions més significatives revelades per aquest treball ha estat la diferència existent entre la percepció d’una part dels vendrellencs sobre com està conformada la seva societat i el que, en aquest mateix sentit, asseguren les dades objectives o les experiències personals. Entre aquestes, per exemple, trobem com dins de l’eix social de l’estudi un 60% dels enquestats considera que existeix a la població una situació de conflicte entre autòctons i immigrants. En tot cas, els mateixos participants assegurem en un 93,5% dels casos que mai no han patit un conflicte directe amb una persona immigrant.

De la mateixa manera i, pel que fa a l’eix demogràfic, la primera onada de dades exposada revela que les persones estrangeres empadronades al Vendrell és del 15,1%. Aquesta xifra es troba dins de la mitjana catalana (14,9%) i per sota del conjunt de la que es dóna a la província de Tarragona que arriba al 17%.

Aquestes dades s’han obtingut a través de l’anàlisi d’indicadors oficials disponibles i d’una enquesta realitzada a tal efecte entre la població del Vendrell i que ha portat a dur a terme més de 400 enquestes entorn als quatre grans àmbits que inclou l’estudi: els eixos demogràfic, social, econòmic laboral i urbà-territorial.

La regidoria de Convivència i Civisme ja disposa d’una previsió de les properes passes a seguir que inclou la recerca i difusió de nous indicadors qualitatius i quantitatius, l’elaboració de conclusions concretes construïdes amb el suport de la societat civil i la definició conjunta dels grans reptes de futur.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

Condicions d'ús dels comentaris

 

Des de somvendrell.cat agraïm el teu interès per participar d’aquest web mitjançant els teus comentaris. Un aspecte fonamental d’aquest portal és compartir opinions i disposar d’un espai on tothom pugui dir la seva lliurement.
L’equip de somvendrell.cat es reserva el dret de no publicar, eliminar i/o modificar els comentaris que continguin llenguatge inapropiat, spam o d’altres conductes no apropiades en una comunitat.

Els comentaris han de cenyir-se a les propostes temàtiques de cada publicació i no es permeten aquells que resultin ofensius, insultants, d’escassa educació o consideració amb la resta dels usuaris, atacs personals, els que no tinguin relació amb el tema, publicitat, spam i, en definitiva, tots els que no contribueixin a fer d’aquest web el que pretén: un espai d’opinió, reflexió, comunicació i debat lliure.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>