Un 93% dels habitants del Vendrell afirma no haver patit conflictes amb persones immigrades

La baixa xifra de conflictivitat entre autòctons i immigrants contrasta amb l’alta percepció de que existeix un conflicte entre tots dos segments de la població

idiomesUn dels aspectes que més crida l’atenció de les dades sobre l’àmbit social i les relacions recollides per l’Observatori per la Convivència són aquelles que fan referència a la relació entre autòctons i persones arribades d’altres països per la discrepància entre les percepcions. Un 60% de les persones enquestades en la primera onada de dades obtingudes per l’observatori considera que existeix un conflicte entre autòctons i immigrants. En tot cas destaca que aquestes percepcions no es basen en experiències personals ja que el 93,5% dels enquestats diu no haver patit mai un conflicte directe amb una persona immigrant.

Els motius que s’exposen per a afirmar que existeix aquest conflicte són: “que els immigrants no es volen integrar” (30%), “que s’emporten totes les ajudes” (24%), “que hi ha molta gent racista” (16%) i “que hi ha masses estrangers i formen guetos (14,6%). Respecte a un d’aquests motius, la percepció del repartiment d’ajudes, el 62% de les persones enquestades que afirmen haver estat discriminades són persones autòctones que consideren que la discriminació s’ha patit en el moment de demanar suport a l’Ajuntament. Aquesta xifra contrasta amb les dades dels serveis socials municipals que al 2013 destacava que el 72% de les persones ateses són espanyoles.

En paral·lel també trobem l’alta acceptació de les persones enquestades a reconèixer els drets de les persones immigrades. El 68,5% està a favor del dret al reagrupament familiar, el 73,9% està a favor de que tinguin dret a votar en les eleccions municipals, el 83,7%està a favor de que cobrin el subsidi d’atur i el 60% està a favor de que disposin de centres de culte.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

Condicions d'ús dels comentaris

 

Des de somvendrell.cat agraïm el teu interès per participar d’aquest web mitjançant els teus comentaris. Un aspecte fonamental d’aquest portal és compartir opinions i disposar d’un espai on tothom pugui dir la seva lliurement.
L’equip de somvendrell.cat es reserva el dret de no publicar, eliminar i/o modificar els comentaris que continguin llenguatge inapropiat, spam o d’altres conductes no apropiades en una comunitat.

Els comentaris han de cenyir-se a les propostes temàtiques de cada publicació i no es permeten aquells que resultin ofensius, insultants, d’escassa educació o consideració amb la resta dels usuaris, atacs personals, els que no tinguin relació amb el tema, publicitat, spam i, en definitiva, tots els que no contribueixin a fer d’aquest web el que pretén: un espai d’opinió, reflexió, comunicació i debat lliure.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>