Quants som i d’on venim les persones del Vendrell? (Dades demogràfiques I)

Aquesta setmana iniciem l’exposició de les dades demogràfiques recollides a la primera onada de resultats de l’Observatori per la Convivència i el Civisme

noti1L’1 de gener de 2013 el Vendrell comptava amb 36.747 habitants. El municipi ha experimentat un creixement constant de la població empadronada al llarg de la darrera dècada si bé aquest  increment s’ha reduït notablement al llarg dels darrers cinc anys. Això ha suposat que el nostre municipi hagi crescut més que el conjunt de la província tot i que, en relació a la resta del Baix Penedès l’augment de població ha estat menor.

Pel que fa a la composició d’aquesta població i segons el padró del mes de juny del 2014, 29.757 persones eren majors d’edat. I pel que fa a la seva procedència els ciutadans vendrellencs nascuts a l’estranger suposen el 15,1%, una xifra pràcticament indèntica a la que es registra al conjunt del Baix Penedès (14%) i a Catalunya (14,9%) i encara dos punts per sota de la mitjana tarragonina on la població provinent d’altres països suposa el 17%.

Pel que fa a la procedència d’aquest col·lectiu trobem que un 40,2% prové de l’Àfrica, un 29% de la resta de la Unió Europea, un 17% de sud Amèrica, un 5,5% de països europeus no pertanyents a la Unió, un 4,3% d’Àsia i un 3,5% d’Amèrica del nord. Més del 35% d’aquesta població va arribar al municipi entre els anys 2006 i 2011.

El Vendrell ha acollit més població espanyola que la resta de la província.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

Condicions d'ús dels comentaris

 

Des de somvendrell.cat agraïm el teu interès per participar d’aquest web mitjançant els teus comentaris. Un aspecte fonamental d’aquest portal és compartir opinions i disposar d’un espai on tothom pugui dir la seva lliurement.
L’equip de somvendrell.cat es reserva el dret de no publicar, eliminar i/o modificar els comentaris que continguin llenguatge inapropiat, spam o d’altres conductes no apropiades en una comunitat.

Els comentaris han de cenyir-se a les propostes temàtiques de cada publicació i no es permeten aquells que resultin ofensius, insultants, d’escassa educació o consideració amb la resta dels usuaris, atacs personals, els que no tinguin relació amb el tema, publicitat, spam i, en definitiva, tots els que no contribueixin a fer d’aquest web el que pretén: un espai d’opinió, reflexió, comunicació i debat lliure.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>