La Festa de les Idees del Reciclatge aplega prop de 800 infants al Vendrell

L’escola Àngels Garriga del nostre municipi es feia amb un accèssit per la proposta d’emprar persones en situació d’atur com a informadors mediambientals

inflableDes del passat mes d’ocubre més de 20 escoles de la comarca han pres part del Repte Baix Penedès promogut per EcoBP, l’empresa mediambiental amb participació de 10 municipis, destinat a recollir idees que permetin impulsar la recollida selectiva. I aquest passat dissabte 24 de gener es posava punt i final a la participació dels alumnes amb una celebració, la Festa de les Idees del Repte Baix Penedès que tenia lloc al pavelló Àngel Guimerà del Vendrell. En total van ser prop de 800 els participants d’onze anys que es van reunir en una festa que va premiar la proposta “La comoditat del calaix reciclador” de l’escola Mossèn Jacint Verdaguer de Segur de Calafell com a millor proposta. Aquest guardó es va completar amb la concessió d’un accèssit a l’escola Àngels Garriga del Vendrell per proposar donar feina a persones en situació d’atur amb l’objectiu que realitzin una campanya porta a porta analitzant la manera en la que reciclem i les millores que podem aplicar.

 

La Festa de les Idees del Reciclatge es completava amb activitats i tallers familiars, jocs d’habilitat, esports, inflables i una representació teatral.

taller

El programa Repte Baix Penedès té com a principal objectiu equiparar la quantitat de residus que es reciclen a la nostra comarca, actualment un 21%, a les xifres del conjunt de Catalunya que se situen en un 36%. Els infants participants recollien algunes de les dificultats detectades a les seves pròpies llars. Entre aquestes es destacava com un 72% de les famílies assegurava no realitzar la separació dels residus per manca d’espai, un 66% afirmava la sensació de que els contenidors estan lluny de casa —tot i que el 59% dels infants confirmen que es troben propers— i, en tercer lloc, el 58% considerava tenir un problema d’actitud relacionat amb la mandra o la manca d’organització.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

Condicions d'ús dels comentaris

 

Des de somvendrell.cat agraïm el teu interès per participar d’aquest web mitjançant els teus comentaris. Un aspecte fonamental d’aquest portal és compartir opinions i disposar d’un espai on tothom pugui dir la seva lliurement.
L’equip de somvendrell.cat es reserva el dret de no publicar, eliminar i/o modificar els comentaris que continguin llenguatge inapropiat, spam o d’altres conductes no apropiades en una comunitat.

Els comentaris han de cenyir-se a les propostes temàtiques de cada publicació i no es permeten aquells que resultin ofensius, insultants, d’escassa educació o consideració amb la resta dels usuaris, atacs personals, els que no tinguin relació amb el tema, publicitat, spam i, en definitiva, tots els que no contribueixin a fer d’aquest web el que pretén: un espai d’opinió, reflexió, comunicació i debat lliure.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>