Els vendrellencs i vendrellenques, una població majoritàriament bilingüe

Segona part de l’article dedicat al nivell de formació que presenta la ciutadania, centrada en el coneixement d’idiomes de la població

idiomesLa ciutadania del Vendrell és majoritàriament bilingüe. De fet, el 86,5% de la població parla com a mínim dues llengües. Això suposa que només un 13,5% dels vendrellencs i vendrellenques parla un únic idioma que, en el 95% dels casos és el castellà. El percentatge de persones que parla tres idiomes també és destacable ja que se situa per sobre del 30%.

Pel que fa al primer idioma, aquest és el castellà ja que gairebé el total de la ciutadania enquestada a través de l’ Observatori per la Convivència assegura que el parla bé. En segona posició, també amb un elevat nombre de parlants, trobem el català que és dominat per un 81,5% de les persones del Vendrell. Seguidament trobaríem, tot i que amb major distància, l’anglès i el francès que són llengües conegudes pel 24,7% i el 17,6% respectivament.

L’edat de les persones enquestades és també clau pel que fa als idiomes que fan servir. En aquest sentit, trobem com mentre el 50% de la població jove entre 18 i 35 anys assegura dominar l’anglès, aquest percentatge es redueix fins al 4% quan es tracta de majors de 64 anys. Amb el català també és menor el percentatge de persones que el domina quan es tracta de majors de 64, amb un 73,6%.

Finalment, es destaca que les persones amb un nivell d’estudis baix té un menor domini del català i especialment de l’anglès mentre que entre les persones amb estudis universitaris existeix un coneixement més estès de l’anglès i del francès.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

Condicions d'ús dels comentaris

 

Des de somvendrell.cat agraïm el teu interès per participar d’aquest web mitjançant els teus comentaris. Un aspecte fonamental d’aquest portal és compartir opinions i disposar d’un espai on tothom pugui dir la seva lliurement.
L’equip de somvendrell.cat es reserva el dret de no publicar, eliminar i/o modificar els comentaris que continguin llenguatge inapropiat, spam o d’altres conductes no apropiades en una comunitat.

Els comentaris han de cenyir-se a les propostes temàtiques de cada publicació i no es permeten aquells que resultin ofensius, insultants, d’escassa educació o consideració amb la resta dels usuaris, atacs personals, els que no tinguin relació amb el tema, publicitat, spam i, en definitiva, tots els que no contribueixin a fer d’aquest web el que pretén: un espai d’opinió, reflexió, comunicació i debat lliure.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>