Els vendrellencs han reciclat un 31% més de roba durant el 2014

La xifra es donava a conèixer durant la presentació del nou conveni de col·laboració amb l'ONGD Humana

Moment del lliurament del guardó

Moment del lliurament del guardó

Segons informava el regidor de Convivència i Civisme i Gestió de Residus, Jaume Domingo, al Vendrell es van reciclar durant l’any passat 20.235 kilograms de roba i calçat usats als 11 contenidors que l’organització no governamental per al desenvolupament (ONGD) Humana Fundación Pueblo para Pueblo té instal·lats al municipi. Aquesta quantitat representa un augment dun 31% respecte a la xifra obtinguda l’any anterior, que fou de 15.420 kg.

El Consistori i Humana han signat un nou conveni per a la recollida selectiva d’aquest residu. Segons Domingo, “aquest acord implica lampliació de la xarxa de contenidors, que passa d11 a 12, i, el més important, està previst destinar part dels recursos obtinguts amb la gestió tèxtil a programes socials que desenvolupa la mateixa regidoria de Convivència”.

A més, l’Ajuntament del Vendrell ha rebut un Premi de Reciclatge Tèxtil de mans de la responsable de l’àrea de Recollida a Catalunya d’Humana, Mariana Franzon. El guardó és un reconeixement a la col·laboració dels ciutadans en l’àmbit del reciclatge tèxtil i la cooperació al desenvolupament.

Paral·lelament a l’activitat de recollida selectiva, l’acord assolit estableix una sèrie d’accions destinades al foment del reciclatge. Aquestes inclouen accions de sensibilització com xerrades, conferències o campanyes per a informar als vendrellencs i vendrellenques sobre la importància de la recollida selectiva de roba i la ubicació dels contenidors.

Per la seva banda, l’Ajuntament del Vendrell podrà disposar d’un total de 350 quilograms anuals de roba usada que podrà emprar per a cobrir les necessitats de famílies en risc d’exclusió social.

Els punts de recollida es troben situats a:

 1. Plaça Alexandre Riquer, s/n
 2. C/D’Apel·les Fenosa, 12
 3. Avinguda Muntanyeta, s/n
 4. Camí de las Torretes
 5. C/Colon, s/n
 6. Avinguda de San Vicenç, 10
 7. Plaça Pessebre, s/n
 8. C/ Onze de Setembre, 27
 9. C/ Comunicació Social, s/n
 10. Avinguda del Ferrocarril, s/n
 11. C/ Estiu – C/Tardor
 12. C/ De les Bòbiles amb Puig i Llagostera
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page
Tags: /

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

Condicions d'ús dels comentaris

 

Des de somvendrell.cat agraïm el teu interès per participar d’aquest web mitjançant els teus comentaris. Un aspecte fonamental d’aquest portal és compartir opinions i disposar d’un espai on tothom pugui dir la seva lliurement.
L’equip de somvendrell.cat es reserva el dret de no publicar, eliminar i/o modificar els comentaris que continguin llenguatge inapropiat, spam o d’altres conductes no apropiades en una comunitat.

Els comentaris han de cenyir-se a les propostes temàtiques de cada publicació i no es permeten aquells que resultin ofensius, insultants, d’escassa educació o consideració amb la resta dels usuaris, atacs personals, els que no tinguin relació amb el tema, publicitat, spam i, en definitiva, tots els que no contribueixin a fer d’aquest web el que pretén: un espai d’opinió, reflexió, comunicació i debat lliure.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>