El Vendrell, un referent europeu en la prevenció de l’exclusió social dels joves

El municipi ha presentat a Bolonya la seva experiència en el mentoring, una iniciativa que intenta potenciar entre els adolescents valors com la convivència i la integració social

El Vendrell ha participat en unes jornades que s’han celebrat a Bolonya emmarcades en el programa “Prevention of and Fight against Crime” de la Comissió Europea. El municipi ha estat convidat juntament amb altres poblacions d’Itàlia, Regne Unit i Estònia per a explicar les accions que es duen a terme en els seus respectius països en matèria de prevenció comunitària. El Vendrell ha presentat la seva experiència en el mentoring. Es tracta d’una iniciativa adreçada a joves amb risc d’exclusió social amb la que s’intenta potenciar entre els adolescents valors com la integració social, els hàbits cívics, la realització personal i el rebuig al delicte com a forma de vida. El projecte incideix en aspectes com l’absentisme escolar, el desarrelament per l’origen immigrant de la família, l’absència de control parental i l’addicció precoç a estupefaents i alcohol.

En el cas del Vendrell ja fa uns anys que es treballa en diferents accions preventives amb l’objectiu de millorar la convivència, el civisme i la cohesió social. Són un bon exemple el programa Enganxa’t al Vendrell, que intenta implicar als menors en les activitats que s’organitzen al municipi, i els projectes d’integració que es duen a terme a través de l’esport.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

Condicions d'ús dels comentaris

 

Des de somvendrell.cat agraïm el teu interès per participar d’aquest web mitjançant els teus comentaris. Un aspecte fonamental d’aquest portal és compartir opinions i disposar d’un espai on tothom pugui dir la seva lliurement.
L’equip de somvendrell.cat es reserva el dret de no publicar, eliminar i/o modificar els comentaris que continguin llenguatge inapropiat, spam o d’altres conductes no apropiades en una comunitat.

Els comentaris han de cenyir-se a les propostes temàtiques de cada publicació i no es permeten aquells que resultin ofensius, insultants, d’escassa educació o consideració amb la resta dels usuaris, atacs personals, els que no tinguin relació amb el tema, publicitat, spam i, en definitiva, tots els que no contribueixin a fer d’aquest web el que pretén: un espai d’opinió, reflexió, comunicació i debat lliure.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>