El Vendrell aconsegueix reduir en un 12 % els residus generats l’any 2013

La corresponsabilitat assumida per la ciutadania ha estat un dels factors decisius a l’hora d’incrementar el reciclatge al municipi

foto-contenidors-retocada

L’any 2013 els vendrellencs i vendrellenques aconseguien reduir en un 12% respecte a l’any anterior els residus que generaven. Aquesta és una de les dades destacades de l’informe de resultats obtinguts per la recollida selectiva de residus al llarg de l’any passat. Aquesta reducció en el conjunt de les deixalles produïdes al municipi suposa en xifres absolutes que s’han recollit prop de 3.000.000 de quilos menys de residus que al 2012.

Aquest fet s’ha vist reforçat, a més, per un increment en la quantitat de deixalles que han anat a parar als contenidors destinats al seu reciclatge. Concretament aquestes han passat de suposar el 17,91% al 2012 a esdevenir el 19,38% el 2013. Aquests indicadors en positiu també han arribat fins a l’inici del 2014 ja que durant el primer quadrimestre de l’any la recollida selectiva creixia un 20%, uns 95.000 quilos més que durant l’any passat. Des de la regidoria de Gestió de Residus es considera que en la consecució d’aquestes xifres han estat  decisius tres factors: la corresponsabilitat assumida per la ciutadania, la implantació del nou sistema de contenidors amb illes i l’increment en el nombre de contenidors.

La voluntat municipal és situar l’índex de reciclatge a prop de la mitjana catalana tot i les complicacions afegides que afronta el municipi com són la població resident que no està empadronada, la dispersió entre els nuclis d’habitatges i l’alta estacionalitat. Per tal de fer-ho possible des de la regidoria de Gestió de Residus es continua treballant en dos aspectes del servei de recollida d’escombraries: la seva modernització i l’increment de facilitats per a que la ciutadania hi accedeixi. Entre les millores previstes hi ha un nou sistema de gestió d’incidències i un nou model de gestió de deixalleries; l’aplicació de la tecnologia de pesatge embarcat; la consecució de la norma ISO 50.001; l’ampliació de la planta de transferència de residus per a tota la comarca; l’increment del nombre de contenidors d’orgànica i de papereres; un nou sistema de recollida de poda porta a porta i la neteja de xiclets a la via pública.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page
Tags: /

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

Condicions d'ús dels comentaris

 

Des de somvendrell.cat agraïm el teu interès per participar d’aquest web mitjançant els teus comentaris. Un aspecte fonamental d’aquest portal és compartir opinions i disposar d’un espai on tothom pugui dir la seva lliurement.
L’equip de somvendrell.cat es reserva el dret de no publicar, eliminar i/o modificar els comentaris que continguin llenguatge inapropiat, spam o d’altres conductes no apropiades en una comunitat.

Els comentaris han de cenyir-se a les propostes temàtiques de cada publicació i no es permeten aquells que resultin ofensius, insultants, d’escassa educació o consideració amb la resta dels usuaris, atacs personals, els que no tinguin relació amb el tema, publicitat, spam i, en definitiva, tots els que no contribueixin a fer d’aquest web el que pretén: un espai d’opinió, reflexió, comunicació i debat lliure.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>