Som Vendrell

Article de Jaume Domingo

Que som Vendrell és una afirmació que no necessita cap explicació: és evident. El que pretenem, però, quan fem aquesta afirmació des de la Regidoria de Convivència i Civisme és posar en valor el que representa de veritat, com a ciutadania, el que vol dir ser del Vendrell. El Vendrell és el lloc on vivim, l’espai dins del territori que compartim i el lloc on duem a terme la nostra vida quotidiana.

Tot això no ho fem sols, ho fem rodejats de més persones. Convivim en comunitat. El fet de viure junts comporta que siguem més forts, que fem pinya i que podem assolir reptes que sols no estarien al nostre abast.

Tots i cadascun de nosaltres, per tant, som responsables de que la nostra vila en comú funcioni bé i cada cop sigui millor. Tots som responsables de resoldre els problemes que ens afecten dia a dia. Evidentment les administracions hem de tenir un paper destacat, però no podem continuar deixant de banda la necessària coresponsabilitat de tots i totes els vendrellencs i vendrellenques.

Aquesta responsabilitat és la que garanteix que podem gaudir dels nostres drets, però també ens obliga a acomplir amb els demés. Per exemple, l’incívic no és el servei de neteja quan ens trobem un paper abandonat a una plaça. L’incívic és el que el llença i la primera responsabilitat de l’Ajuntament, com a administració més pròxima, és assenyalar aquest comportament i conscienciar sobre la necessitat d’evitar-lo. Després, evidentment, tenim l’obligació de mantenir nets els carrers i les places de la nostra població.

Aquesta pàgina web, #somvendrell, pretén ajudar a fer pinya, tots plegats, per fer un vendrell millor i a posar en valor tot allò que fem per aconseguir-ho. Però a més, aquest portal també permetrà l’anàlisi amb dades reals i constatables de la nostra realitat per a rebutjar estereotips i prejudicis; el debat d’idees entre tots els actors que participem del progrés social; la posada en valor d’aquells trets distintius que ens fan i ens han de fer sentir-nos orgullosos de ser del Vendrell… Totes aquestes qüestions volen ser tractades aquí.

Per sentir-nos orgullosos de qui som i de quina manera podem ser millors us necessitem a tots i a totes. Aquí teniu una plataforma per a les dades, per a l’opinió i per a la informació. Feu-la vostra amb les vostres reflexions i aportacions. El Vendrell ens necessita.

Perfil de Jaume Domingo

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

Condicions d'ús dels comentaris

 

Des de somvendrell.cat agraïm el teu interès per participar d’aquest web mitjançant els teus comentaris. Un aspecte fonamental d’aquest portal és compartir opinions i disposar d’un espai on tothom pugui dir la seva lliurement.
L’equip de somvendrell.cat es reserva el dret de no publicar, eliminar i/o modificar els comentaris que continguin llenguatge inapropiat, spam o d’altres conductes no apropiades en una comunitat.

Els comentaris han de cenyir-se a les propostes temàtiques de cada publicació i no es permeten aquells que resultin ofensius, insultants, d’escassa educació o consideració amb la resta dels usuaris, atacs personals, els que no tinguin relació amb el tema, publicitat, spam i, en definitiva, tots els que no contribueixin a fer d’aquest web el que pretén: un espai d’opinió, reflexió, comunicació i debat lliure.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>