Una vila en moviment

Article d'Álvaro Quirós

És habitual escoltar que El Vendrell, en els últims anys, s’ha transformat en una ciutat dormitori. I quan pensem en ciutats d’aquest tipus, a tots i a totes ens vénen al cap municipis com els del cinturó de Barcelona, construïts amb la finalitat d’acollir a totes aquelles famílies que treballen a la capital catalana però que no tenen els recursos suficients per a fer vida en aquest indret. Ben cert és que, d’uns anys ençà, hem acollit una gran quantitat de persones provinents d’aquestes zones; famílies que buscaven un lloc més assequible per viure-hi. Però és del tot correcte definir la nostra vila com una ciutat dormitori?

El Vendrell actualment compta amb unes cent cinquanta entitats aproximadament, un nombre d’associacions que en poques poblacions catalanes i d’arreu podem trobar. És envejable. Però realment tots els ciutadans i ciutadanes som conscients de la quantitat, la varietat i la qualitat d’aquest teixit associatiu? Aquest simple fet, i a la vegada tan complex, demostra que la vila no és pas una ciutat adormida, sinó que es mou, i de quina manera. Per una altra banda, sí que és veritat que fins ara ha estat difícil conèixer la diversitat d’associacions de les quals podem gaudir, fins al punt que es desconeixia l’existència d’algunes d’elles. Però actualment podem trobar el llistat de totes les existents a la pàgina web de l’Ajuntament, a l’apartat del Registre d’Entitats, una altra eina que El Vendrell necessitava urgentment i que per fi ha arribat.

Tot i així, és suficient? Qualsevol ciutadà pot conèixer si hi ha una entitat que pugui ser del seu interès? En aquest sentit, l’any 2012, després de la desaparició de l’Entimostra, diverses entitats decideixen que la capital de la comarca del Baix Penedès no es pot quedar sense una mostra del seu teixit associatiu i es decideix crear la Fira d’Entitats, actualment amb tres edicions a l’esquena i un model que, de mica en mica, es va construint i consolidant. La màxima participació d’associacions en aquesta mostra, però, ha estat d’una quarantena, una xifra llunyana de totes les que podem trobar. És per això que també vull aprofitar aquestes línies per a convidar a participar-hi a totes aquelles que encara no ho han fet, i així poder donar-se a conèixer i poder captar més associats.

Precisament són aquests últims, els associats i les associades, els que fan vives les entitats i, en definitiva, els que fan viu El Vendrell. Hi ha algunes amb més socis i d’altres amb menys, però totes treballen en el seu àmbit i, en general, totes es troben obertes a qualsevol persona. I com a coneixedor de diverses entitats, puc afirmar que dins d’aquestes podem trobar una quantitat considerable de gent vinguda del cinturó barceloní que s’ha volgut integrar i participar de la vida social vendrellenca. Però és clar que també hi ha d’altres que no ho han fet i els hem d’animar a fer-ho i que se sentin acollits i a gust a la que és la seva vila. Els hem de demostrar que El Vendrell es mou i que ells són una peça clau. Els beneficiats en som tots i totes.

Per tant, per tots aquests motius i per molts altres que de ben segur aniran apareixent en aquesta nova pàgina web, podem afirmar que, malgrat tot, El Vendrell no és una ciutat dormitori i que la seva gent té ganes de fer grans coses juntament amb tots els nous vendrellencs i vendrellenques. Tots som la peça clau d’una màquina anomenada El Vendrell.

Perfil d’Álvaro Quirós

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

Condicions d'ús dels comentaris

 

Des de somvendrell.cat agraïm el teu interès per participar d’aquest web mitjançant els teus comentaris. Un aspecte fonamental d’aquest portal és compartir opinions i disposar d’un espai on tothom pugui dir la seva lliurement.
L’equip de somvendrell.cat es reserva el dret de no publicar, eliminar i/o modificar els comentaris que continguin llenguatge inapropiat, spam o d’altres conductes no apropiades en una comunitat.

Els comentaris han de cenyir-se a les propostes temàtiques de cada publicació i no es permeten aquells que resultin ofensius, insultants, d’escassa educació o consideració amb la resta dels usuaris, atacs personals, els que no tinguin relació amb el tema, publicitat, spam i, en definitiva, tots els que no contribueixin a fer d’aquest web el que pretén: un espai d’opinió, reflexió, comunicació i debat lliure.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>